Esta visumaanvraag AMERIKA

Zonder visum naar Amerika


Het Amerikaans Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd. ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers van landen (waaronder Nederland) die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP) zonder visum naar of via de USA mogen reizen.

Per ingang van 12 jan. 09 is het verplicht. Alle reizigers zullen van ESTA toestemming moeten krijgen alvorens visumvrij naar of via de USA te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA meteen uitsluitsel geven omtrent het visumvrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van 2 jaar, tenzij het paspoort eerder verloopt.

Wanneer u dit niet doet, riskeert u een hoge boete!
Klik HIER om uw aanvraag te doen.

Kosten per aanvraag $ 14,-.

BELANGRIJK: 
In het Nederlandse paspoort komt de letter O niet voor, vul altijd het cijfer 0 in.

 -----------------------------

Visumaanvraag TURKIJE

Voor een reis naar Turkije geldt een visumplicht.

Dit visum kan heel eenvoudig tot 24 uur voor vertrek aangeschaft worden via www.evisa.gov.tr. De kosten hiervoor bedragen ca. $ 20 en zijn tot nader order alleen via creditcard te voldoen.

Het e-visum is 6 maanden en voor meerdere bezoeken geldig.

Het visum is tot nader order ook nog bij aankomst op de Turkse luchthavens aan te schaffen. Het visum is ter plaatse duurder ca. $ 25 of $ 30 en houd rekening met lange wachtrijen.

BELANGRIJK:
Je paspoort of identiteitskaart moet nog 60 dagen geldig zijn na afloop van je visum!
Let dus goed op wanneer u uw visum aanvraagt.

Klik HIER om uw aanvraag te doen.

 

 

 

terug